Artrose, is er iets aan te doen? 

Er zijn veel mensen die last hebben van artrose. De meeste mensen zullen milde klachten hebben, echter zijn er ook veel mensen die er meer last van hebben. Als je last hebt van artrose of als je iemand kent met artrose dan zal je je waarschijnlijk afvragen wat je er tegen kunt doen.  

Op dit moment is er helaas nog geen behandeling voor artrose. Wel is het zo dat artrose verlicht kan worden door bepaalde veranderingen door te voeren in je dagelijks leven. Hier moet je bijvoorbeeld denken aan afvallen. Wanneer je te zwaar bent krijgen je gewrichten meer kracht te verduren, dit kan de symptomen verergeren. Daarnaast kan regelmatig sporten helpen om de symptomen tot een minimum te houden.  

Hulp van de huisarts 

 

Mocht je ontzettend veel last hebben van artrose dan is het altijd mogelijk om contact op te nemen met de huisarts. Hoewel er geen medicatie is die artrose kan verhelpen zal het wel mogelijk zijn om pijnstillers voorgeschreven te krijgen. Middels deze pijnstillers is het mogelijk om vervolgens zo goed mogelijk te kunnen functioneren.  

Daarnaast kan er gekozen worden voor een behandeling bij een specialist. Deze specialist kan je oefeningen geven die de pijn als gevolg van de artrose kan verminderen. Hoewel het op dit moment dus nog niet mogelijk is om artrose te genezen is het wel mogelijk om de klachten aanzienlijk te laten vermin

deren. Dit maakt het mogelijk om een normaal leven te leiden met artrose.