Kunnen vitaminen C en D gewoon tegelijk?

Je hebt een hoop vitamines, maar je weet niet precies of je ze allemaal moet nemen. Kan vitamine C en D bijvoorbeeld tegelijk? En hoewel we ons altijd moeten wenden tot gezond voedsel voor onze inname van vitamines en mineralen, kan een vitamine supplement ons soms helpen de hiaten in onze voeding op te vullen. D

Vitaminen C en D tegelijk?

Van vitaminen C en D is niet bekend dat zij niet tegelijk kunnen worden ingenomen. Mocht je toch nog twijfelen, vraag dan de gecertificeerde verkoper in de vitaminen winkel of een arts.

Magnesium en multivitamine

Veel personen nemen graag ‘s avonds magnesium in, omdat het een gevoel van rust kan bevorderen en de spierontspanning ondersteunt. Klinkt heel logisch, maar als u magnesium gebruikt, raden specialisten het aan om het niet tegelijkertijd met uw multivitamine in te nemen. De reden? Omdat dit de opname van kleinere mineralen in de multivitamine, zoals ijzer en zink, kan verstoren.

Vitaminen D, E en K

Enkele studies hebben aangetoond dat de opname van vitamine K door een persoon kan worden verminderd wanneer andere in vet oplosbare vitamines zoals vitamine E en vitamine D samen worden ingenomen en daarom wordt het wordt aangeraden om deze vitamines ten minste 2 uur uit elkaar om je absorptie te maximaliseren.”

Visolie & Gingko Biloba

Hoewel omega-3 visolie supplementen te overwegen zijn voor de gezondheid van het hart en gingko biloba supplement kan worden gebruikt om cognitieve stoornissen te helpen, hebben ze beide bloedverdunnende eigenschappen en beide samen innemen kan het risico op oncontroleerbare bloedingen of onvermogen om te stollen helaas vergroten.

Koper en zink

Als u koper supplementen gebruikt vanwege koper tekort, vermijd dan altijd tegelijkertijd zink in te nemen want zink kan helpen om het immuunsysteem te versterken, maar kan de opname van koper door je lichaam verstoren. Als je ze allebei in moet nemen, neem ze dan minstens twee uur uit elkaar. Tekenen dat u nog steeds te maken heeft met kopertekort zijn vermoeidheid, zwakte, broze botten, gevoeligheid voor koude of juist gemakkelijk blauwe plekken krijgen.

Vitamine C en B12

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat vitamine C en vitamine B12 in je spijsverteringskanaal kan afbreken, waardoor je B12 opname wordt verminderd. Als gevolg hiervan zegt hij dat je minstens twee uur wilt wachten voordat je vitamine C inneemt met je vitamine B12. Vitamine B12 speelt overigens een belangrijke rol bij de productie van rode bloedcellen en de goede werking van uw zenuwstelsel, en vitamine B12 tekort kan zelfs leiden tot een slechtere zenuwgezondheid.