Een acupunctuur behandeling laten doen 

Een acupunctuur behandeling laten doen houdt in dat je op bepaalde plaatsen in je lichaam enkele naalden gestoken krijgt. Deze pijnprikkels die het gevolg zijn van de naalden, zorgen ervoor dat er endorfine, een natuurlijke pijnstiller in het lichaam, vrijkomt.  

De techniek acupunctuur 

Dit is ook de reden dat veel mensen zweren bij de werken van acupunctuur als techniek tegen pijn en afvallen. Een acupunctuur behandeling wordt vooral voor gekozen op het moment dat er sprake is van hoofdpijn, artrose, schouderpijn, nekpijn en een grote verscheidenheid aan verschillende rugpijnen. Doordat er uit bepaald onderzoek is gebleken dat acupunctuur effectief heeft geholpen bij de behandeling van pijn, heeft de Wereldgezondheidsorganisatie deze manier van heling als officiële geneeswijze erkent. 

Veel vragen 

Bij een acupunctuur behandeling zal de uitvoerder van de behandeling een grote hoeveelheid vragen aan je stellen, om erachter te komen wat de symptomen zijn en wat je gedrag en levensstijl zijn. Zo ook bij een behandeling bij van den Bogaard uit Rotterdam. 

Ook zal hij of zij vragen naar je fysieke staat en hoe deze normaal gesproken is. Over het algemeen bestaat een gemiddeld acupunctuur behandelplan uit 6 tot 12 bezoeken om de kans op effect zo groot mogelijk te houden. Per bezoek zullen er dan allereerst naalden geplaatst worden. Deze zullen tijdens de sessie dan soms nog rustig gedraaid of bewogen worden. Nadat deze dan ongeveer een half uur op hun plek hebben gezeten, worden de naalden weer rustig verwijderd. De pijn die hierbij wordt gevoeld is over het algemeen miniem. Het resultaat is dat je helemaal tot rust komt en weer met de juiste energie de dag en de week kunt hervatten.